Prebytok zvukov a nepríjemných zvukov môže byť problémom v bytoch a izbách vo firmách. Často hlásenými nepríjemnosťami zo strany zákazníkov sú hovory alebo zvuky prichádzajúce z chodby a iných miestností. Aby ste sa od nich izolovali, musíte okrem iného odhlučniť dvere.

Odhlučnenie drevených dverí môžeme rozdeliť do troch etáp - utesnenie zárubní, aplikácia izolačnej rohože M09S a peny s otvorenými bunkami LT10. Štandardné dvere majú rozmer 205 x 80 centimetrov, čo znamená, že na vykonanie všetkých prác potrebujeme asi 6 bežných metrov tesnenia a 2 metre štvorcové rohože (vrátane potrebnej rezervy).

Prvou fázou prác bude posúdenie, ako dvere priľnú k rámu a či máme kam pridať dodatočné tesnenie. Tesnenie U10S možno použiť buď ako hlavné tesnenie alebo ako doplnkové tesnenie vedľa tesnenia dverí. U10S je tesnenie s polootvorenými bunkami , čo znamená, že pri jej roztiahnutí sú bunky otvorené a pri stlačení je bunková štruktúra uzavretá a mení svoje akustické vlastnosti. Dôležitou informáciou je aj fakt, že tesnenie pasuje na drevené aj kovové rámy.

Naši zákazníci si veľmi často neuvedomujú, koľko zvuku prichádza cez malé medzery a nerovnosti a dobré tesnenie výrazne stlmí interiér a zvýši komfort v miestnosti.

Po utesnení zárubne je druhou fázou použitie protihlukovej peny. Účelom peny je izolovať miestnosť od vonkajšieho hluku, najmä od stredných a vysokých zvukových registrov. Izolačné peny sú produkty s uzavretými bunkami a odrážajú zvuk, čím sa do cieľovej miestnosti dostane oveľa menej. Pre domáce potreby odporúčame zateplenie penou M09S s hrúbkou 9 milimetrov . Podľa potreby je možné použiť tenšiu alebo hrubšiu podložku. Aplikácia rohože je veľmi jednoduchá - dvierka je potrebné odmastiť (odporúčame odstraňovače) a následne rohož na dvierka prilepíme. Po vytvrdnutí lepidla je výrobok pripravený.

Tretím a posledným krokom je nanesenie špongie s otvorenými bunkami LT10 na hornú časť dvierok. Špongia s touto štruktúrou pohlcuje zvuk a svojou štruktúrou pomáha eliminovať vysoké tóny ako škrípanie. LT10 má špeciálnu, ľahko čistiteľnú vrstvu, ktorá pomôže udržať špongiu čistú.

Krokom , ktorý sa týka len kovových dverí je použitie butylovej rohože. Pre zvukotesné dvere pre domácnosti a priemyselné účely odporúčame AB-2. Úlohou butylovej rohože je zvýšiť hustotu dverí a znížiť nízkofrekvenčné zvuky. Pred nanesením gumovej peny nalepte rohož na dvere a potom ju rozviňte špeciálnym valčekom na butylové rohože.

Vyššie uvedené kroky by mali viesť k veľmi dobrému odhlučneniu dverí a výrazne zlepšiť komfort pobytu v odhlučnenej miestnosti. Ak máte akékoľvek otázky alebo obavy, kontaktujte náš zákaznícky servis.