Voda – pramenitá, minerálna, perlivá i neperlivá – sa dychtivo konzumuje. V čerstvosti porazí všetky nápoje, džúsy, ale aj sladké, perlivé a farebné vody uskladnené v plechovkách či fľašiach. Voda ma na nás pozitívny vplyv. Čistí telo a hydratuje ho. Priaznivo ovplyvňuje vzhľad pokožky a fungovanie vnútorných orgánov, ako sú obličky. Jedinečnú chuť čistej vody máme všetci radi, môžete si ju aj spestriť zdravými prísadami. Výborne chutí s citrónom, mätou či jahodami. Ešte lepšie je, keď sa pekne naservíruje. Do čoho ju naliať a ako podávať - ​​prinášame vám niekoľko návrhov na atraktívne servírovanie vody.

Džbány, karafy či fľaše so zátkou – v čom podávať vodu?

Akú nádobu na vodu kúpiť?

Voda sa najčastejšie podáva v džbánoch. Modely so správnym tvarom, pohodlným uchom na držanie a profilovaným výtokom vám umožnia naliať tekutinu do pohárov bez straty čo i len tej najmenšej kvapky.Najlepšie sú priehľadné džbány, aby ste videli, koľko tekutiny ešte zostáva. V takýchto džbánoch výborne vyzerá voda obohatená o aditíva v podobe plátkov citróna alebo lístkov mäty. Oplatí sa vybrať džbán s kapacitou, vďaka ktorej ho nebudete musieť často dopĺňať.

Džbánov je na výber veľa, najlepšie je vybrať si model, ktorý bude slúžiť nielen na nalievanie vody, ale zdôrazní aj štýl stola, na ktorom bude umiestnený. Skvelým návrhom je jednoduchý a minimalistický sklenený džbán. Plastové džbány sú možnosťou pre tých, ktorí sa plánujú stretávať vonku - v záhrade alebo na pozemku . Džbány sú pomerne veľké čo do veľkosti a priemeru, takže sa do nich zmestí veľa nápoja. Pre tie bez viečok je lepšie zvoliť neperlivú vodu. Šumivé je lepšie umiestniť do zapečatenej nádoby. Veko udrží bublinky vo vnútri a tie tak rýchlo nevyšumia.

Džbány, karafy či fľaše so zátkou – v čom podávať vodu?

Karafy

Karafy sú sklenené nádoby spojené s rôznymi likérmi a babskými skriňami, v ktorých často zaujímali hlavné miesto. Elegantné karafy dobre poslúžia aj ako nádoby na vodu. Na stole vyzerajú skvele v kombinácii so sadou krištáľových pohárov. Štruktúra karaf zvyčajne neumožňuje vloženie citrónov dovnútra. Na vedľajšiu dosku je lepšie dať prísady vo forme citrusových alebo mätových listov. Karafy sú ideálne na sýtenú vodu. Vďaka korkovému uzáveru bublinky nevyprchajú, ale zostanú vo vnútri. Sú drahšie ako džbány. Jedno je však isté – ako na stole v jedálni, tak aj za sklenenými dverami výkladu karafy vyzerajú skvele a oplatí sa do nich investovať. Dajú sa využiť nielen na uskladnenie vody.

Sklenené fľaše

Voda je dostupná nielen v plastových fľašiach, ale aj v tých sklenených. Sklenené fľaše vyzerajú oveľa lepšie, ale voda v nich je drahšia a samotné nádoby sú ťažké na prenášanie. Máme pre vás tip. Konkrétne nalievanie vody do pohára, priehľadného a uzavretého zátkami alebo uzávermi. Perfektne poslúžia ako náhrada plastových modelov a na stole vyzerajú úhľadne a pekne. Sklenené fľaše sú dostupné v rôznych variantoch - tvaroch a kapacitách. Môžete vlastniť fľašu, ktorá bude vyzerať esteticky aj po položení na stôl.

Vodu musí piť každý z nás, ale nemusí to byť nevyhnutne z plastovej fľaše. Je lepšie ju naliať do vhodnej nádoby – sklenenej fľaše, elegantnej karafy alebo funkčného džbánu a vychutnať si nielen jej chuť, ale aj estetický vzhľad. Možno práve elegantný džbán alebo fľaša prinúti deti siahnuť po vode. Do vody pridajte jahody a lístky mäty a osviežujúca voda dokáže zlákať aj tých najmenších.