Samolepiaca vodotesná zvukotesná gumová pena je všestranný materiál so širokým rozsahom použitia. Bežne sa používa na zvukovú izoláciu a hydroizoláciu, ako aj na izoláciu a tlmenie nárazov.

Jedno z hlavných použití samolepiacej vodotesnej zvukotesnej gumovej peny je v stavebníctve a projektoch na zlepšenie domácnosti. Často sa používa na zvukovú izoláciu stien, podláh a stropov v domácnostiach a komerčných budovách, čím sa znižuje prenos hluku medzi miestnosťami alebo medzi interiérom a exteriérom budovy. Môže sa tiež použiť na utesnenie medzier a trhlín v stenách, dverách a oknách, čím poskytuje účinnú bariéru proti vode a prievanu.

Ďalšie bežné použitie samolepiacej vodotesnej zvukotesnej gumovej peny je v automobilovom priemysle. Často sa používa na izoláciu interiéru osobných, nákladných a iných vozidiel, čím znižuje hluk a poskytuje pohodlný zážitok z jazdy. Používa sa tiež pri výrobe dverí automobilov, kufrov a hatchbackov, kde poskytuje zvukovú izoláciu a tlmenie nárazov.

Samolepiaca vodotesná zvukotesná gumová pena je okrem využitia v stavebníctve a automobilovom priemysle obľúbená aj v športovom a fitness priemysle. Často sa používa na výrobu podložiek do telocvične, blokov na jogu a iných cvičebných zariadení, kde poskytuje odpruženie aj stabilitu. Používa sa aj pri výrobe ochranných pomôcok, ako sú prilby a vypchávky pre športy ako futbal a hokej.

Celkovo je samolepiaca vodotesná zvukotesná gumová pena všestranným a užitočným materiálom so širokou škálou aplikácií. Bežne sa používa na zvukovú izoláciu, hydroizoláciu, izoláciu a tlmenie nárazov v rôznych nastaveniach.