Akustické peny sú vyrobené z polyuretánovej peny, materiálu s mnohými vlastnosťami pohlcovania a rozptylu zvuku. Polyuretánová pena má mnohostranné využitie v domácnosti a priemysle. 

V tomto článku sa zameriame le na vlastnosti produktov špeciálne prispôsobených na korekciu zvuku a potláčanie ozvien a dozvukov. Akustické produkty sú dostupné ako penové rezané rolky, vo forme panelov rôznych tvarov a farieb, alebo ako akustická pyramída.

Charakteristika polyuretánovej akustickej peny

Panely z polyuretánovej akustickej peny a akustických rohoží sú určené predovšetkým na zlepšenie šírenia zvuku v miestnostiach a elimináciu ozvien a dozvukov. Tým však vlastnosti týchto produktov nekončia. V prvom rade treba poznamenať, že peny ponúkané na našej stránke je možné používať nielen v interiéri, ale aj na miestach s vyšším počtom ľudí, napr. vo verejných budovách. Pena je zdravotne nezávadná, nepráši a nedrolí sa a spomaľuje horenie. Okrem týchto vlastností je pena aj jemným tepelným izolantom (ak obložíme celú stenu akustickými panelmi, únik tepelnej energie sa citeľne zníži).

Akustické vlastnosti akustickej peny

Samolepiaca akustická pena je navrhnutá na elimináciu nežiaducich odrazov zvuku v miestnosti a spríjemnenie pobytu v nej či dokonca počúvanie hudby. Veľká časť zvukovej energie dopadajúcej na akustický panel je ním pohltená, neodráža sa a nevracia sa do nášho ucha.